Steenuilenwerkgroep Rivierenland
info@steenuilenwerkgroep-rivierenland.nl

Het controleren van de nestkasten doen we twee keer per jaar, De eerste keer in het voorjaar en aan het eind van het jaar nog eens, lees hieronder waarom...

 IMG 20190715 WA0009

De voorjaarscontrole gebeurt om te kijken welke nestkasten bezet zijn door steenuilen. De kasten waarin nesten aanwezig zijn worden later nogmaals bezocht met een ringer. Dit is iemand die opgeleid en bevoegd is om vogels te ringen. Waarom we de jonge steenuilen laten ringen kun je lezen in de zin en onzin van ringen

In het najaar worden alle kasten nogmaals bezocht. Nu worden de oude nesten verwijderd en er een nieuwe strooisellaag aangebracht zodat de kasten klaar zijn voor het komende broedseizoen. Af en toe doen we kleine reparaties in het veld. Echt slechte kasten worden in de winterperiode vervangen.

Regelmatig treffen we in de nestkasten nesten aan van andere vogels; mezen, merels, soms een kouwtje, maar ook regelmatig oude  nesten van wespen en hoornaars.

Deze website maakt gebruik van cookies. Sommige om de functionaliteit te waarborgen, andere om statistieken bij te houden (analytics). U kunt ervoor kiezen de cookies niet te accepteren, wij garanderen dan niet een volledig juiste werking van deze website.