Steenuilenwerkgroep Rivierenland
info@steenuilenwerkgroep-rivierenland.nl

Marters in de kast

Een vriendelijke eigenaresse van een steenuilenkast had ons -afgelopen zomer al- gevraagd een marterproof kast te leveren. Bijna een half jaar later is het dan eindelijk zover. Op de afgesproken tijd staan we bij de voordeur. De dame roept van zolder dat ze eraan komt om even later te vertellen wat ze aan het doen is. Er zit een marter in huis en dat wil ze niet!

Bij de monumentale kersenboom aangekomen inspecteren we eerst nog even de oude kast. Hij is van binnen nat zonder dat er een duidelijk lek in het dak te zien is. Daarnaast ligt er een flinke stapel langwerpige, gedraaide "braakballen" in de kast. De marter die nu regelmatig het huis in sluipt, logeert ook in de nestkast. Geen overbodige luxe om een marterproof kast op te hangen en in de omgeving de andere kasten aan te passen voor zover dit nog niet is gebeurd.

marter poep

Deze website maakt gebruik van cookies. Sommige om de functionaliteit te waarborgen, andere om statistieken bij te houden (analytics). U kunt ervoor kiezen de cookies niet te accepteren, wij garanderen dan niet een volledig juiste werking van deze website.