Steenuilenwerkgroep Rivierenland
info@steenuilenwerkgroep-rivierenland.nl

Kwalitatief uitermate teleurstellende nestkasten

teleurstellende kastRegelmatig komen we nestkasten tegen die je niet zou moeten willen hebben (tekening hiernaast). Je betaalt te veel voor een nestkast die gemaakt is van goedkoop vurenhout, gekraakt kan worden door holenduiven en kauwtjes en niet marter-proof is. Bovendien is de kast erg lastig schoon te maken, omdat er eerst een aantal schroeven losgedraaid moeten worden om de achterkant los te maken of waarbij de zijkant open gaat en de strooisellaag naar buiten stort met of zonder kuikens. Op internet worden deze kasten aangeboden tussen de € 60,- en € 80,- (met zinken dak) en zonder zinken dak vanaf € 25,-

Wanneer het je niet uitmaakt of een kast gebruikt wordt door kauwtjes, holenduiven of marters en je het niet erg vindt om wat meer moeite te doen om de kast schoon te maken, dan nóg rijst de vraag waarom je meer zou betalen voor minder kwaliteit. Bij ons kun je voor € 50,- een nestkast aanvragen die van duurzamer hout is gemaakt, geen verzendkosten heeft, eenvoudig te inspecteren is en voor u opgehangen wordt. (mits u in ons werkgebied woont of in de gemeente Buren) Daarnaast heb je de keuze uit diverse modellen en materialen. 

Natuurlijk zijn de betere kasten ook via internet bij diverse leveranciers te bestellen. Ga in ieder geval voor een marter-proof kast, gemaakt van hout met een lange levensduur. Uiteindelijk ben je dan toch goedkoper uit!

Deze website maakt gebruik van cookies. Sommige om de functionaliteit te waarborgen, andere om statistieken bij te houden (analytics). U kunt ervoor kiezen de cookies niet te accepteren, wij garanderen dan niet een volledig juiste werking van deze website.