Steenuilenwerkgroep Rivierenland
info@steenuilenwerkgroep-rivierenland.nl

Het loon van een vrijwilliger

Bij vrijwilligerswerk ontvang je geen loon, anders zou het geen vrijwilligerswerk zijn. Maar waarom doen mensen het eigenlijk? Ergens levert het iets op. Ik heb er veel over nagedacht dit jaar en ben tot de conclusie gekomen dat in de meeste gevallen het loon bestaat uit een goed gevoel. Wanneer mensen geen goed gevoel bij het vrijwilligerswerk hebben, stoppen ze ermee.

Het goede gevoel komt in ons geval voort uit de positieve contacten die we met kasteigenaren hebben, de ‘’oogst’’ aan jonge uiltjes die geringd worden, met elkaar op stap zijn, positief bezig zijn in onze eigen omgeving, we komen op de mooiste plekjes, enz.

Een goed gevoel moet je elkaar ook gunnen, dat zit ‘m in de kleine complimentjes, hoe je met elkaar omgaat, kennis deelt zodat anderen kunnen groeien, elkaar stimuleren, gewoon positief met elkaar bezig zijn! Het doel is belangrijk, maar de weg er naar toe ook.

Daarnaast is het goed om af en toe iets leuks te organiseren. Een gezellige avond met lekker eten en drinken, of een presentje voor de vrijwilligers.

Vorig jaar heeft één van onze vrijwilliger spontaan miniatuur nestkastjes gemaakt met een klein flesje Uilenzeik (sterke drank) erin. Ontzettend leuk en sympathiek!

Dit jaar zijn we bij een 5-pack uilenbier uitgekomen voor de vrijwilligers, als dank voor hun positieve bijdragen. We zijn trots op jullie!

Fred

uilenbier_2021.jpg

Deze website maakt gebruik van cookies. Sommige om de functionaliteit te waarborgen, andere om statistieken bij te houden (analytics). U kunt ervoor kiezen de cookies niet te accepteren, wij garanderen dan niet een volledig juiste werking van deze website.